Etiketter

söndag 16 mars 2014

Sammankoppling - Oönskad och ettbarnspolitik

Sammankoppling - Oönskad och ettbarnspolitik

I boken nämns det om en medicin som heter Långt liv som innebär att generna slutar åldras och blir immun mot sjukdomar som canser, könssjukdomar samt hjärtsjukdomar.
I och med att alla tar medicinen så är det olagligt att skaffa barn pågrund av överbefolkning. Men det beslutades snarast när man upptäckte att det fortfarande blev för många människor.

Det finns fall då användare av Långt liv gör barn i alla fall, vilket slutar med att barnet skickas till en anstalt där de blir behandlade som slavar som blir upplärda att bli hjälpredor till de önskade. Föräldrarna i sin tur hamnar i fängelse och träffar inte sitt barn igen.
De personerna som inte tar medicinen har rätt till att få barn. Då barnet inte blir oönskat och blir inte skickad till anstalten för barn som är oönskade. Föräldrarna får såklart inte ta medicinen efter födseln av barnet.

jämförelsen kan man relatera till ettbarnspolitiken som förekommer i vissa länder i asien då det är väldigt överbefolkat. Då har man infört regeln att man inte får skaffa mer än ett barn per familj. Bor man på landet får man ha två barn och bor man i stan så får man ha högst ett barn. Detta pågrund av att man vill vara säker på att både mat, vatten samt job ska räcka till alla. Förekommer det att man skaffar mer än ett barn så kommer barnet inte att få någon tillgång till sjukvård om barnet blir sjukt, samt får betala dryga böter.
Regeln stämmer in under många omständigheter då den liknar boken Oönskad i många fall.

När regeln tillkom i dessa länder så var det vanligt att kvinnan i familjen födde sex barn under sin livstid i snitt, då det skapar problem när regeln införs pågrund av att det kommer bli många pensionärer som färre personer kan försörja. Samma likhet finns i boken Oönskad då många oönskade barn måste jobba hårt för att försörja alla de önskade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar