Etiketter

måndag 13 januari 2014

Läslogg 1 - Anna

Historien utspelar sig i England år 2140. Anna hittades när hon var två och ett halvt år gammal, övergiven av sina föräldrar på en vind och upphittad av Mrs. pincent som är föreståndare på ett barnhem där det finns över fem hundra andra upphittade, oönskade barn.  De har alla en sak gemensamt, vilket är att de är övergivna och hatade av alla pågrund av att jorden är överbefolkad.

På Grange-Hall blir de oönskade barnen uppfostrade till att vara hjälpredor och slavar till folket som är önskade, för att de inte duger till något annat.
Jorden är överbefolkad pågrund av att det finns en medicin som får en att leva längre. Därför är det olagligt och straffbart att skaffa barn om man tar den medicinen.

Anna är femton år gammal och får nu börja jobba. Anna praktiserar hos Mrs. Sharp under tre veckors tid till att vara hushållerska. Hon får en bra relation med Mrs. Sharp under de tre veckorna, då hon gav sin dagbok till Anna.
Det tog lång tid innan Anna öppnade dagboken men när hon gjorde det så skrev hon i den regelbundet varje dag.

En dag kommer en ny person till barnhemmet Grange- Hall som heter Peter. Peter är också ett upphittad oönskat barn, som inte har några föräldrar. Ingen på barnhemmet gillar när det kommer in nya personer till barnhemmet för att de påminner barnen om deras uppväxt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar